Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.
De Geometrische tuinen liggen op een open plek omsloten door bos in de buurt van het Deense Herning Art Museum. De tuin bestaat uit negen geometrische vormen: een elf meter lange schijf, zes veelhoeken met elk elf meter lange zijden, een cirkel en een ovaal. De pop in expo, samengesteld door tuinontwerper Joost Emmerik, bevat een maquette van Emmerik en foto's van Christina Capetillo.
datum
10/07/2018
tot
02/09/2018
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

gratis

De Geometrische Tuinen zijn gelegen op een open plek omsloten door bos in de buurt van het Herning Art Museum in Herning, Denemarken. De tuin werd in 1956 ontworpen door de Deense landschapsarchitect C.Th. Sørensen (1893 - 1979), maar werd in zijn oorspronkelijke grootte pas gerealiseerd in 1983, toen de Deense Vereniging van Landschapsarchitecten de tuin aan bouwde ter herdenking van hun 50ste jubileum.

Joost Emmerik

Joost Emmerik is een tuinontwerper en onderzoeker. Opgeleid als architect en stedenbouwkundige aan de Technische Universiteit Delft, en werkt sinds zijn afstuderen in 2004 als ontwerper van buitenruimtes. Een rotsvast geloof in de evocerende kracht van tuinen en een behoefte daaraan in deze tijd vormen de basis van zijn werk. Joost Emmerik zoekt naar een logische eenvoud door heldere lijnen, robuuste materialen en weelderige beplanting te combineren op plekken die na verloop van tijd uitbundiger worden. Eerdere bijdragen aan het programma Dissident Gardens waren een idee voor een muurschildering en de pop-in expo A Grand Mountain Scene

Christina Capetillo

Christina Capetillo is universitair docent aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten, fotograaf en theoreticus met een bijzondere interesse in het regionale landschap.

Pop-in expo

Tweewekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.