Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

A Grand Mountain Scene is een aan het programma Dissident Gardens gerelateerde pop-in expo, gecureerd door Joost Emmerik, waarin de rotstuin van Bèr Slangen centraal staat.

datum
27/02/2018
tot
08/04/2018
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang

De rotstuin van Bèr Slangen is uniek in zijn vorm en past niet direct in de woonwijk waar hij gemaakt is. Geconstrueerd in de tuin van een huis in Maastricht wekt hij verbazing door schaal en variateit. Slangen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duitsland te werk gesteld en vond later rust door lange fietstochten door de Alpen te maken. Het bergachtige landschap en de verse berglucht inspireerde hem om een gevoel van vrijheid te creëren en botanische en geografische details los te laten. Slangen spendeerde vele uren in zijn rotsstuin, zittend op zijn bankje met pijp, genietend van zijn Grand Mountain Scene. 

Joost Emmerik

Joost Emmerik is opgeleid als architect en stedelijk ontwerper aan de Technische Universiteit Delft. Emmerik is gastdocent aan de Technische Universiteit Delft en lid van de Talentontwikkeling Adviescommissie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Hij ontwerpt buitenruimtes met een mate van simpliciteit voor het gewenste effect. Hij combineert klare lijnen, robuste materialen, rijke beplanting en de invloed van tijd in sfeervolle buitenruimtes.

Dissident Gardens

Het Nieuwe Instituut onderzoekt in Dissident Gardens onze huidige verhouding tot de natuur, de invloed van technologie en de rol van de ontwerper en architect als onderzoeker, game developer of activist. Hierbij worden hedendaagse vraagstukken zoals duurzaamheid, materialeninnovatie, de transitie van de ontwerper en het domein van de ontwerpende disciplines, evenals de impact van technologie op ons leven en onze leefomgeving aan de orde gesteld.

Pop-in expo

Tweewekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.