Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Op zijn website valt hij met de deur in huis: ‘’Ik zal maar direct eerlijk zijn. Ik ben geboren als autist. Veel mensen denken dat autisme een stoornis is, maar ik zie het juist als een gave.’’

Hij haalt zijn inspiratie uit wat hij in zijn omgeving waarneemt als hij in de auto onderweg is, een wandeling maakt of naar de Canarische Eilanden vliegt. Al deze indrukken worden onder leiding van zijn fantasie – zonder bril, loep of liniaal- verwerkt tot haarfijne potloodtekeningen. Ter Wal heeft geen kunstopleiding genoten, hij is volledig autodidact.

De afgelopen jaren tekende hij voornamelijk op A3 papier. Als hij groter wil tekenen, plakt hij de vellen aan elkaar. Een A3 formaat tekening kost hem ongeveer een maand om te voltooien. Altijd begint hij een tekening links onderin en het leeuwendeel van zijn werk is zwart-wit. In Ter Wal’s werk komen enkele onderwerpen veelvuldig terug: architectuur, industrie, (stedelijke) landschappen en verval. Voor deze expositie is er gekozen voor een kleine selectie aan architectonische en industriële tekeningen.

Finnissage: donderdag 10 januari 2019, 18.00 uur

Pop-in Expo

In de foyer van Het Nieuwe Instituut zijn om de paar weken nieuwe presentaties te zien van veelal jong ontwerptalent. Een spraakmakend ontwerp of opzienbarend onderzoek, al dan niet gerelateerd aan het lopende tentoonstellingen- en debattenprogramma van Het Nieuwe Instituut, krijgt zo een plek in de schijnwerpers.

datum
18/12/2018
tot
04/02/2019
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang