Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Spong3D is een ‘proof of concept’-onderzoek rondom de ontwikkeling van een adaptief 3D-geprint gevelsysteem, voorzien van diverse functies die gedurende het jaar zorgen voor optimale thermische prestaties, naargelang de verschillende omgevingsfactoren.

datum
13/06/2017
tot
18/06/2017
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Vier technische Universiteiten in Nederland bundelen hun krachten in de 4TU Federation om technische kennis te vergroten en de uitwisseling ervan te stimuleren. Een recent ‘proof of concept’-onderzoek is Spong3D, een adaptief 3D-geprint gevelsysteem dat zorgt voor optimale thermische prestaties. In het systeem bevinden zich holtes met lucht die voor warmte-isolatie zorgen, evenals een verplaatsbare vloeistof (water met toegevoegde stoffen) die waar en wanneer dat nodig is warmte kan opslaan. Van het systeem is een 1:1 prototype gemaakt, dat uitgebreid is getest.

Het project is een initiatief van 4TU (het samenwerkingsverband tussen de TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen University), onder leiding van Maria Valentini Sarakinioti en dr. Michela Turrin.

Pop-in expo

Wekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.