Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Hoe ga je om met leegstaande gebouwen? Waar leegstand is, is ruimte voor nieuw gebruik, zoals woningbouw, vrijetijdsvoorzieningen en zorginstellingen. Dat levert vaak verrassende combinaties op, zoals een school of een wijkcentrum in een fabriekscomplex, een winkel in een kerk of een recreatiegebied in een militaire linie.
 

datum
27/06/2017
tot
02/07/2017
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

In Reuse, Redevelop and Design: How the Dutch Deal With Heritage worden 20 inspirerende herbestemmingsprojecten gepresenteerd. De pop-in expo schetst herbestemming als de nieuwe toekomst voor vastgoed. De creatieve manier waarop Nederlandse architectenbureaus omgaan met erfgoed verspreidt zich ook buiten Nederland, zoals blijkt uit voorbeelden in China, Duitsland, Italië, Rusland en de Verenigde Staten.

De tentoonstelling wordt ondersteund door een boek met dezelfde titel. Het boek en de tentoonstelling zijn ontwikkeld door het Gedeeld Cultureel Erfgoed Programma van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, in samenwerking met SteenhuisMeurs en nai010uitgevers.

Pop-in expo

Wekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.