Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

De pop-in tentoonstelling Result van het Rotterdamse street-art duo Bier en Brood geeft een kijkje in een dystopische wereld waarin wildgroei, vervorming en verval een grote rol spelen.

datum
17/10/2017
tot
29/10/2017
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Result schetst een toekomstbeeld waarin de mensheid haar leefomgeving volledig heeft uitgeput. Te zien zijn de souvenirs van een utopie die uitmondde in een dystopie, objecten die grotendeels zijn vergaan krijgen een raadselachtige relatie met het verleden. ION II is een interactieve lichtinstallatie geïnspireerd door hedendaagse lichtreclame. Grote monitoren eisen de aandacht van passanten op waarbij telkens een beeld met flitslicht resoneert.

Bier en Brood

Bier en Brood is een kunstenaarsduo uit Rotterdam bestaande uit Koen Harmsma en Jelmer Noordeman, beiden afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Bier en Brood werkt in zwartwit, hetgeen zich uit in gedetailleerde pentekeningen vermengd met abstract lijnwerk. Voor grotere oppervlakken wordt met spuitbus gewerkt. Geïnspireerd door natuur, architectuur en mechanica schetst Bier en Brood een mysterieuze wereld. Het duo streeft naar een zo breed mogelijk spectrum, zowel op plat als ruimtelijk vlak, zonder artistieke authenticiteit uit het oog te verliezen.

Pop-in expo

Wekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.