Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

De Pop-In tentoonstelling Recrafting Craft toont verschillende interpretaties van zes speculatieve scenario's, geschreven door Dirk Osinga en getekend door Georg Bohle. Zij bieden een utopische impressie van de productieve mogelijkheden die tevoorschijn kunnen komen als modewerkplaatsen zich in ongebruikelijke contexten bevinden. Deze contexten bieden studenten de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe materialen en om alternatieve productiemethoden te ontwikkelen. Bovendien stimuleren deze het kritsch nadenken over de waarde van kleding. De scenario's zullen de toekomstige modeprofessionals een nieuw perspectief geven op het bedenken van innovatieve en duurzame oplossingen voor de sociale en ecologische uitdagingen waar de mode-industrie vandaag de dag mee wordt geconfronteerd.

Aanvullend presenteert Recrafting Craft drie voorbeelden van best practices afkomstig van de Design Academy Eindhoven, die de agenda van dit project representeren: Weave (K)not Waste van Sarah Brunnhuber, Human Pelt van Chrissie Coerman en Mesh Shoe Lab van Martin Sallières. Deze ontwerpers werken aan nieuwe productietechnieken om de industrie te inspireren en een meer kritische consument aan te spreken. Het ultieme doel van dit design-onderzoeksproject is om binnen de modeopleidingen reële en duurzame innovatie te bewerkstelligen door het versterken en stimuleren van de synergie van traditionele en toekomstige ambachten en het creëren van een netwerk van diverse stakeholders.

Pop-in Expo

In de foyer van Het Nieuwe Instituut zijn om de paar weken nieuwe presentaties te zien van veelal jong ontwerptalent. Een spraakmakend ontwerp of opzienbarend onderzoek, al dan niet gerelateerd aan het lopende tentoonstellingen- en debattenprogramma van Het Nieuwe Instituut, krijgt zo een plek in de schijnwerpers.

datum
05/02/2019
tot
24/02/2019
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang