Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

De pop-in expo Like a Pearl in my Hand toont foto’s die volledig zijn bedekt met zwarte thermochromatische inkt. Bij het aanraken van de afdrukken worden de onderliggende kinderportretten onthuld.

datum
05/12/2017
tot
17/12/2017
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang

Kunstenaar Carina Hesper onthult met Like a Pearl in my Hand een kant van China die meestal verborgen blijft voor de buitenwereld. Veel ouders in China doen afstand van hun pasgeboren kind als ze erachter komen dat het visueel gehandicapt is. Dit is een gevolg van de één-kind-politiek (formeel veranderd in een twee-kind-beleid in 2015) en de ‘schande’ die rust op het hebben van een kind met een handicap. Geraakt door het lot van deze kinderen, bezocht Carina Hesper verschillende locaties van het Bethel weeshuis in Peking, waar ze hen fotografeerde.

Like a Pearl in my Hand is een multi-zintuiglijke ervaring die een sociaal-maatschappelijk bewustzijn stimuleert. Alle foto’s zijn volledig bedekt met zwarte thermochromatische inkt. Deze inkt wordt transparant door de warmte van een menselijke hand, ongeveer 20 tot 25 graden Celsius. Bij het aanraken van de afdrukken worden de onderliggende portretten onthuld.

Carina Hesper

Kunstenaar Carina Hesper daagt de kijker uit om actief betrokken te raken bij haar werk, dat vaak gaat over mensen met een bijzondere of marginale positie in de samenleving. Dit resulteert in werk op de grens van kunst en design dat eerder confronterend dan comfortabel is. Het dwingt de kijker om een standpunt in te nemen en na te denken over maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen. Carina Hesper studeerde cum laude af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Pop-in expo

Tweewekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.