Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

RTD 2019 is de vierde, tweejaarlijkse Research through Design-conferentie. De conferentie vindt dit jaar van 19 tot 22 maart plaats in Delft en Rotterdam, met als thema 'Method & Critique – Frictions and Shifts in Research through Design'. RTD hoopt de hedendaagse materiële, technologische, sociaal-politieke en economische verschuivingen in designonderzoek en -praktijk, die om nieuwe vormen van maken vragen, in beeld te brengen en te bespreken. Het doel is de veronderstelde fricties tussen traditionele werkwijzen en recent experimenteel werk bloot te leggen en te bediscussiëren, en productieve botsingen en/of samenwerkingen uit te lokken die binnen RTD nodig zijn om te kunnen kapitaliseren op de zich aftekenende verschuivingen en zo verder vooruit te komen.

Het programma brengt werk samen uit de frontlinie van door design geleid onderzoek, in de context van creatieve en kritische praktijken (bijvoorbeeld mode, ambachten, industriële productie, productdesign, interaction design, speculatief design), zonder het onderzoek uit het oog te verliezen dat binnen een meer onconventionele disciplinaire en geografische context plaatsvindt (bijvoorbeeld de antropologie, de sociologie, de journalistiek, het activisme aan de basis in vluchtelingenkampen, binnensteden en ontwikkelingslanden in het Mondiale Zuiden). Bron: Website RTD 2019

Strange Attractors Design

Strange Attractors Design is in 2001 opgericht door Ryan Pescatore Frisk en Catelijne van Middelkoop. Het is een internationaal opererend, prijswinnende en transdisciplinaire studio die nieuwe en traditionele media gebruiken om innovatieve en strategische oplossingen te creëren die cultuur en commercie beïnvloeden. Strange Attractors Design werkt aan de Communication and Conference Experience van RTD2019.

Pop-in Expo

In de foyer van Het Nieuwe Instituut zijn om de paar weken nieuwe presentaties te zien van veelal jong ontwerptalent. Een spraakmakend ontwerp of opzienbarend onderzoek, al dan niet gerelateerd aan het lopende tentoonstellingen- en debattenprogramma van Het Nieuwe Instituut, krijgt zo een plek in de schijnwerpers.

datum
20/03/2019
tot
07/04/2019
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis