Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Met zijn recente project Meltdown Models onderzoekt beeldend kunstenaar Jeroen Kramer mogelijke scenario’s voor post-apocalyptische landschappen, stedenbouw en architectuur. Het werk bestaat uit verschillende sculpturen die verwijzen naar architectonische maquettes.

Samengesteld uit bouwmaterialen als pur-schuim, pvc buis, staaldraad en bouwplastic ogen de objecten als speelse ‘denkmodellen’ en verraden een fascinatie voor het werk van Lebbeus Woods en Constant Nieuwenhuys. De objecten zijn ‘modernistisch’ wit gespoten wat het mogelijk maakt op haast anatomische wijze de volumes te observeren, te ontleden en te interpreteren. Maar anders dan de ideale maquettes van de modernisten tonen de samengesmolten Meltdown Models de imperfecte realiteit van architectuur en stedenbouw.

Jeroen Kramer

Jeroen Kramer studeerde in 1998 cum laude af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag met het project Patchwork Architecture. Hij ontving diverse beurzen voor onderzoek naar de overlap en de verschillen tussen beeldende kunst, vormgeving en architectuur. Het autonome werk dat hij als beeldend kunstenaar creëert maakt deel uit van diverse (privé-) collecties en is onderdeel geweest van internationale exposities. In 2008 was zijn werk City Dust onderdeel van de Architectuur Biënnale in Venetië. Hij is ook werkzaam als ruimtelijk vormgever en sinds 2013 hoofddocent van de afdeling designLab van de Gerrit Rietveld Academie.

Pop-in expo

Wekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.

datum
23/05/2017
tot
28/05/2017
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis