Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

De winnaars uit de voorronde van de Kunstbende Zuid-Holland exposeren hun creaties. Met werk van Dante Kedde, Leo Verstappen en Isabella Vogel.

datum
25/09/2018
tot
07/10/2018
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Kunstbende is een netwerkorganisatie die jong creatief talent ontdekt, ontwikkelt en exposeert. Veel (bekende) artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende, zoals Martin Garrix, Vincent Vianen, Trijntje Oosterhuis, Abdelkader Benali en DeWolff.

Kunstbende organiseert elk jaar een landelijke wedstrijd voor jong creatief talent van 13 tot en met 18 jaar. In elke provincie wordt er een voorronde georganiseerd. De winnaars van de voorrondes gaan door naar de landelijke finale. In deze pop-in expo presenteren de winnaars van de Zuid-Hollandse voorronde hun kunstwerken.

Dante Kedde

Dante Kedde is 15 jaar en komt uit Den Haag. Ze maakt schilderijen, tekeningen en stopmotion-films over dingen die haar dwars zitten. Dante werd eerste in Zuid-Holland in de categorie Expo en Film.

Leo Verstappen

Leo Verstappen is 17 jaar en komt uit Delft. Leo maakte voor Kunstbende 2018 een prachtig sculptuur. Het is een fresco waarmee hij de vraag wil stellen of idealen het waard zijn om na te streven.

Isabella Vogel

Isabella Vogel is 17 jaar en komt uit Dordrecht. Isabella maakte een haakwerkstuk voor de wedstrijd. Het is gemaakt van meerdere lagen wol en het bevat kralen en langere draden. Het werk spreekt voor zich.

Pop-in Expo

In de foyer van Het Nieuwe Instituut zijn om de paar weken nieuwe presentaties te zien van veelal jong ontwerptalent. Een spraakmakend ontwerp of opzienbarend onderzoek, al dan niet gerelateerd aan het lopende tentoonstellingen- en debattenprogramma van Het Nieuwe Instituut, krijgt zo een plek in de schijnwerpers.