Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Het zal zeker nog enige tijd duren, maar op een dag zal het een feit zijn: de kolonisatie van de maan en van Mars. Ruimtevaartorganisaties, wetenschappers, internationale bedrijven en architecten: allemaal zijn ze al bezig met plannen om elders in het heelal een nieuwe maatschappij op te bouwen. Deze ontwikkelingen plaatsen het concept van openbare ruimte en de grenzen ervan in een uitdagende context. De (on)mogelijkheden lijken eindeloos.

Het belangrijkste doel van het onderzoeksproject King on the Moon, uitgevoerd door tweedejaarsstudenten van de Willem de Kooning Academie, is het zoeken naar nieuwe, nog niet ontdekte of ontwikkelde gebieden. De studenten brachten problemen bij het verkennen en in bezit nemen van nieuwe publieke/private ruimten in kaart en droegen oplossingen aan.

Deelnemende studenten

Lot Mars, Ilona Iske, Laura Mol Lous, Naomi Jansen, Koen Dekker, Beer Boutkom, Gino Bodt, Lieuwe Oldersman, Robin Huisman, Lisa Jongejans, Joost Dingemans, Levi Baeten, Camie Roos en vele anderen.

Pop-in expo

Wekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.

datum
09/05/2017
tot
21/05/2017
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis