Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Het project openbaart de toekomst van technische innovaties, door Amazon bedacht en ontworpen, door duizenden patenten die sinds 2010 zijn aangevraagd te detailleren en te organiseren; deze patenten lopen qua schaal uiteen van het lichaam tot een vierkante kilometer daaromheen.

Het The Institute of Patent Infringement, een project dat deel uitmaakt van het uitgebreide programma WORK, BODY, LEISURE,wordt in Het Nieuwe Instituut gepresenteerd als een Pop-In Expo.

Venetië

Het Institute of Patent Infringement is een project van de in Engeland gevestigde ontwerpers Matthew Stewart en Jane Chew, waarbij de grafische vormgeving is verzorgd door Jules Estèves. Het is ontwikkeld in samenwerking met Het Nieuwe Instituut en is eerder dit jaar van start gegaan als onderdeel van het uitgebreide programma voor het Nederlandse Paviljoen op de Architectuurbiënnale van Venetië – dat in december naar Rotterdam zal komen. Onlangs is het getoond in het Victoria & Albert Museum in Londen, als onderdeel van het London Design Festival.

Pop-In Expo

In de foyer van Het Nieuwe Instituut zijn om de paar weken nieuwe presentaties te zien van veelal jong ontwerptalent. Een spraakmakend ontwerp of opzienbarend onderzoek, al dan niet gerelateerd aan het lopende tentoonstellingen- en debattenprogramma van Het Nieuwe Instituut, krijgt zo een plek in de schijnwerpers.

datum
09/10/2018
tot
28/10/2018
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang