Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

David Derksen toont zijn space dividers uit het project ‘Transitions II’ van Baars & Bloemhoff. Op basis van lariks fineer ontwierp hij een serie vederlichte ruimteverdelers.

Fineer wordt doorgaans als decoratief laagje vastgelijmd op een goedkopere houtsoort, maar in dit geval is het houtfineer van slechts 1,5 mm dik zelf ingezet als bouwmateriaal. Omdat dergelijk dun hout beter op trek belast kan worden dan op druk, is er gekozen voor hangende structuren die functioneren als ruimteverdelers. Aan deze structuren kunnen bovendien diverse elementen worden toegevoegd, zoals ledverlichting of akoestisch schuim, die een extra functionaliteit meegeven.

De serie maakt deel uit van het project ‘Transitions II’ van Baars & Bloemhoff, waarbij diverse ontwerpers werden uitgenodigd om te experimenteren met materialen.

David Derksen

Voor David Derksen vormt de natuur – en dan met name de principes en processen die eraan ten grondslag liggen – de belangrijkste inspiratiebron. In zijn werk uit zich dit in een sterke focus op materialen: hoe gedragen deze zich, en hoe kun je ze inzetten? Derksen studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven en behaalde in 2011 zijn master in Industrial Design aan de TU Delft.

datum
24/04/2017
tot
08/05/2017
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis