Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

In 2015 ging ontwerperscollectief Pink Pony Express op zoek naar een maquette van Willemstad uit 1973 die in 1991 uit attractiepark Madurodam verdween. Met de radio documentaire ‘Waar is Willemstad’ brachten ze verslag uit van de bijzondere reis die de maquette 43 jaar geleden begon en die eindigde op Curaçao.

datum
27/06/2017
tot
09/07/2017
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Pink Pony Express is sinds 2012 bezig om de Caribische rijksdelen van het Koninkrijk der Nederlanden in het attractiepark van Madurodam vertegenwoordigd te krijgen.

Ter ere van honderdste geboortejaar (2016) van George Maduro (naar wie Madurodam is vernoemd en die geboren werd op Curaçao) voerde Pink Pony Express de campagne 'Unda George ta?' (Where is George?) op Curaçao, op zoek naar Georges van nu. Tweeëntwintig Georges, Jorges, Georginas en Georgettes meldden zich om vereeuwigd te worden in miniatuur. Zij hebben zichzelf in 3D-print op hun favoriete plek in de maquette geplaatst – als link tussen verleden en heden, tussen George Maduro en hedendaags Curaçao.

In oktober 2016 werd de historische maquette feestelijk onthuld op het eiland bij NAAM (National Archeological Anthropological Memory Management). Ook zette Pink Pony Express de eerste stappen richting het verkrijgen van een ‘Cultureel Erfgoed' status voor dit unieke object.

Pink Pony Express

Pink Pony Express is een ontwerperscollectief, gevestigd in Amsterdam. Hun projecten zijn gebaseerd op regio’s die te kampen hebben met extreme omstandigheden, dat zich vaak uit in fricties tussen de overheid en de lokale bewoners. Na een periode van langdurig onderzoek door te leven en werken op deze locaties, maken ze beelden waarmee zij de situaties herdefiniëren en creëren zij daarmee een verschuiving in het huidige perspectief.

Pop-in expo

Wekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.