Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Gear Up toont speculatieve ontwerpen vanuit een activistisch uitgangspunt. Alle werken zijn ontwikkeld door studenten van de opleiding Interaction Design tijdens een lesmodule Information Superiority gegeven door Arif Kornweitz.

datum
10/04/2018
tot
20/05/2018
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Interaction Design at ArtEZ

Alle deelnemende vormgevers zijn studenten Interaction Design aan de Academie voor Kunst & Vormgeving in Arnhem: Bente Brunia, Laura van Duist, Oscar van Leest, Jelle Reith, Merel Peters, Arthur Duindam, Tycho Kilsdonk en Thomas Hoek. Zij hebben deze werken ontwikkeld tijdens het derde jaar van hun bachelor-studie. Het Interaction Design-programma wordt geleid door beeldend kunstenaar Martijn van Boven.

Arif Kornweitz

Arif Kornweitz onderzoekt de gevolgen van de technologische vernieuwing, met name de effecten van technologieën die de ruimte-tijd ineen doen storten, hun relatie tot mensenrechten en de visuele regimes die deze technologieën mogelijk maken. Arif is de mede-oprichter van Ja Ja Ja Nee Nee Nee Radio een online radiostation gewijd aan de kunsten. Arif heeft een mastertitel in Conflict Resolution & Governance van de Universiteit van Amsterdam.

Pop-in expo

Tweewekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.