Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

The Eyeslicer toont een nineties hangout met mini-bioscoop waarin een filmmarathon het werk van een nieuwe generatie alternatieve Amerikaanse filmmakers brengt. In samenwerking met het IFFR.

datum
23/01/2018
tot
04/02/2018
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang

In een met graffiti bekladde nineties hangout staan zitzakken, bordspellen, videobanden en draait de installatieversie van The Eyeslicer. The Eyeslicer toont een serie films die de nieuwste generatie alternatieve Amerikaanse filmmakers samenbrengt. Tien afleveringen van een uur vormen een ononderbroken geheel. Op 25 januari van 15.00 - 16.00 is de officiële opening van deze installatie.

Op 1 februari 20:00 - 0:00 organiseert het IFFR House Party in Maximum Overdrive in de Foyer van Het Nieuwe Instituut.

Internationaal Filmfestival Rotterdam

Het Internationaal Filmfestival Rotterdam staat voor de kracht en impact van onafhankelijke film en filmmakers. Het IFFR stimuleert, coacht, financiert, distribueert en ondersteunt filmmakers via het Hubert Bals Fonds (HBF), de jaarlijkse co-productiemarkt CineMart en tal van trainingen voor filmmakers via het RotterdamLab. Door een jaarlijks festival te organiseren met verschillende evenementen creëert het IFFR een podium voor de makers om hun werk aan een breed en gevarieerd publiek te tonen. Met een spraakmakende en uitdagende programmering stellen ze maatschappelijke spanningsvelden aan de kaak.

Pop-in expo

Tweewekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.