Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Disarming Design From Palestine toont producten uit Palestina die ontworpen zijn door hedendaagse ontwerpers en kunstenaars in samenwerking met lokale producenten en ambachtslieden.

datum
21/11/2017
tot
03/12/2017
 
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang

Disarming Design From Palestine

Disarming Design From Palestine is een inclusief designlabel dat nuttige goederen uit Palestina presenteert en verkoopt. De producten worden door hedendaagse vormgevers en kunstenaars ontworpen, in samenwerking met lokale producenten en ambachtslieden. Tijdens innovatieve creatieve sessies ontwikkelen zij nieuwe producten uit bestaande productieprocessen, wat leidt tot vernieuwende ideeën voor de productie van ambachtelijke voorwerpen. In september heeft een team van Jordaanse, Palestijnse en Nederlandse vormgevers samengewerkt met plaatselijke ambachtslieden uit het vluchtelingenkamp in Jerash (Gaza) om een reeks inspirerende producten te ontwikkelen.

Op uitnodiging van de Amman Design Week en Darat al Funun heeft Disarming Design een programma samengesteld waarin de deelnemers voorwerpen ontwierpen in samenwerking met de ambachtslieden. Zij deden onderzoek naar productieprocessen en vaardigheden, en maakten nuttige werken waarin gedeelde verhalen konden worden doorgegeven en waarin kan worden gereageerd op de complexe realiteit van het kamp. De resultaten zijn te zien in deze pop-in expositie. De verzameling producten wordt plaatselijk en internationaal gepresenteerd en verkocht via pop-up winkels, tentoonstellingen en een webwinkel. Dit project maakt ook deel uit van de tentoonstelling Change the System, die momenteel te zien is in Museum Boijmans van Beuningen.

Pop-in Expo

Bi-weekly presentations in the foyer, spotlighting a controversial new design, sensational research, work by an emerging talent or a new acquisition for the State Archive for Dutch Architecture and Urban Planning.