Pop-in Expo
Wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

De Nieuwe Tuin is een publieke plek met een ecologisch systeem van kruiden, struiken, vogels en dieren. In deze pop-in expo is een fotoreportage met de uitzonderlijke flora uit De Nieuwe Tuin te zien.

datum
19/06/2018
tot
08/07/2018
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

gratis

Kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en ecologisch hovenier Hans Engelbrecht legden De Nieuwe Tuin aan in het voorjaar van 2015 op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut. De tuin is een tijdelijk landschap aangelegd zoals dat ook zou kunnen ontstaan op braakliggende en opengevallen terreinen in (binnen)stedelijk gebied. Verschillende flora zijn geselecteerd op basis van eigenschappen die geschikt zijn voor deze specifieke gebieden en omstandigheden.

Frank Bruggeman

Het werk van beeldend kunstenaar Frank Bruggeman vindt zijn oorsprong in zijn fascinatie voor de plantaardige natuur. In zijn objecten en installaties onderzoekt hij de scheidslijn tussen plantaardige cultuur en natuur.

Hans Engelbrecht

De Groene Stap verweeft op esthetische wijze, persoonlijke wensen met cultuurhistorie, ecologie en de omgeving. Hierdoor ontstaat een samenhangende tuin, of een landschappelijke plek waar veel te genieten en te ontdekken valt, en waarin natuur en natuurlijke processen een belangrijke rol spelen.

Pop-in expo

Tweewekelijks wisselende presentaties in de foyer van Het Nieuwe Instituut. Een spraakmakend ontwerp, opzienbarend onderzoek, werk van een jong talent of een nieuwe aanwinst van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw krijgen een plek in de spotlights.